GAZİANTEP OTELCİLİK GASTRONOMİ DALINDA ŞEHRİMİZİ GURURLANDIRDI

GAZİANTEP OTELCİLİK GASTRONOMİ DALINDA ŞEHRİMİZİ GURURLANDIRDI

Bu yıl Dünya Aşçılar Birliği'nin (World Association of Chefs Societies / WACS) ve Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun (TAŞFED) organize etmiş olduğu, İstanbul'da 19.su düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali Mutfak Günleri Yemek Yarışması'nda birçok Gaziantep Yemeklerini Füzyon Mutfak Teknikleri ile modernize-revize eden, Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 6 altın 4 gümüş madalya ile ödülleri silip süpürdüler.

Okul Müdürü Fatih ŞENGÜL; UNESCO Gastronomi şehri olan Gaziantep'te görev yapmaktan onur duyuyorum. Öğrencilerimiz okulda tam donanımlı bir Uygulama Otelinde turizm eğitimi görüyorlar, 6 ay Antalya ve İlimizdeki güzide Otellerde yaz stajı görüyorlar. Bu sayede okulda zaten eğitimini aldıkları Rusça ve İngilizce'yi geliştirip, hem yabancı dil hem de mesleki beceriler açısından en nitelikli şekilde tecrübe ve işbirliğini birleştirerek  mesleğe nitelikli iş hayatına kalifiye elaman  kazandırıyoruz.  Okulumuz Yiyecek İçecek Öğretmenleri Fatma ALPEREN ile Ali AKSU'nun çalıştırdığı öğrenciler, yarışmada üstün başarı göstererek şehrimizi gururlandırdılar. Yiyecek İçecek Alan Öğrt. Fatma ALPEREN "Dünyada bu kadar popüler olmasına rağmen bu mesleğin değeri ne yazık ki ülkemizde tam olarak anlaşılabilmiş değil, bütün çabalarımızı gastronomi ve turizmin dünyaya açılan bir kapı olduğunu, öğrencilerin özgüven ve becerilerini destekleyen bir proje okulları olduğunu ve staja gittiğinde mesleğini daha da çok seven öğrenciler mezun etmeyi hedeflediklerini, bu yüzden sektörle yıllardır aktif olarak işbirliği yaptıklarını belirtti.

        Dünyanın dört bir yanından, 54 ülkeden 1500 master chef, aşçı ve gastronomi öğrencisinin katılım sağladığı yarışmaya öğrencilerimizin başarısı damga vurdu.

Gastronomi tarihi Ür-ge yemekleri olan Antik Roma Mutfağı Dana Şal da ödüle layık görüldü. Şahinbey Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık ve Servis bölümü öğrencileri üstün başarı gösterdiklerinden dolayı, kendilerini tebrik ediyoruz.

   Okulumuz  12. Sınıf Öğrencisi Arda ÇETECİ'nin hazırladığı BAKLAVA SUFLE altın madalya 1.lik elde etti.

Samet KODAZ'ın yarıştığı Tatlı Kategorisinde, Vanilya Special Soslu Antepia tatlısı ile Altın Madalyaya layık görüldü.

Balık Kategorisi Safran Soslu Somon ile Gümüş Madalya.

Arda ÇETECİ, Baklava Sufle (Fıstık Şelale) ile Altın Madalya. Ana yemek kategorisi Antik Roma Mutfağı Dana Şal ile Gümüş Madalya.

Hasan Hüseyin KOCA  Ana yemek kategorisinde Kuzu Lokum Yemeği Altın Madalya.

Modern Türk Mutfağı Ekip Kategorisinde Arda ÇETECİ, Samet KODAZ, Hasan Hüseyin KOCA Gaziantep Yöresel Zeytin Böreği, Pirpirim Meze, Çir Aşı, Firik Risotto, ve Fıstık Şelale ile Altın Madalya

İlker Hüseyin KOCA, Gaziantep Elma Kebabı ile Ana Yemek Kategorisi Gümüş Madalya.

Ömer Deniz TOSUN, Ana Yemek Kategorisi Ekşili Ayvalı Taraklık Yemeği Gümüş Madalya.

28.12.2022 411

 

28-12-202228-12-202228-12-202228-12-202228-12-202228-12-202228-12-2022

İLETİŞİM

Adres:
ÇAMTEPE MAH. MAHMUT TEVFİK ATAY BUL. PANSİYON BLOK NO: 14E İÇ KAPI NO: 1 ŞAHİNBEY / GAZİANTEP


Telefon
034242504003424250402


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın