GURUR TABLOMUZ. OKULUMUZ MEZUNLARINDAN MESAJ VAR!

GURUR TABLOMUZ. OKULUMUZ MEZUNLARINDAN MESAJ VAR!

31.10.2022 985

05-12-202205-12-2022

 Okulumuz öğrenci ve velilerinden sık sık duyuyor olduğumuz "Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları ne iş yapmaktadır, hangi iş ve pozisyonlarda çalışmaktadır?" sorusunun cevabını bu haberimizde aradık. Sizler için öğretmenlerimizin desteğiyle, mezun öğrencilerimizin bir bölümüne ulaşarak, onlardan Gaziantep Otelcilik Lisesi'nin profesyonel meslek hayatlarına ne gibi bir etkisi/katkısı olduğunu sorduk. Onlar da lise maceralarını kaleme aldılar. Öğrenciler olarak okurken çok merak ettiğiniz o soruyu, haydi birlikte irdeleyelim:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ÖMER YALÇIN

07-12-1988` de Gastronomi Başkenti Gaziantep'te Arap Baba ve Türk Annenin 5.ci çocukları olarak dünyaya geldim..Ailem ve akrabalarımlan Aşçılık mesleğini icra eden kişi sayısı çok olduğu için kendimi cocuk yaşta mutfakta buldum çoğu zaman Babamın Ekmek fırınında zamanımı geçirirdim ,tabiki herzaman mutfak terbiyesi ile büyüdüm ,2003 yılında mesleğimi daha profesyonel hale getirmek için Gaziantep Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesine Yedek Öğrenciler arasından girme hakkı kazandım.4 yıllık eğitim zafında teorik ve uygulamalı olarak gerçek anlamda Otelciliğin ne olduğunu nasıl olmasını gerektiğini en ince ayrıntısına kadar çok iyi şekilde okulumuz sayesinde öğrendim okulumdan mezun olana kadar Gaziantep`te farklı restaurant ve otellerde bulaşıkcılık ,garsonluk ve aşçılık yaptım bu sayede kendimi daha iyi geliştirme fırsatı buldum ve 2007  yılında iyi bi derece ile okulumuzdan mezun oldum.Çok iyi bi alt yapıya sahip olmanın güveni ile okulum bittikten bikaç gün sonra Antalya`ya giderek meslek hayatıma profesyonel hayata adım attım   ve 2009 yılı sonuna kadar bi çok farklı uluslararası yarışmalara katılarak dereceler kazandım. Bu sayede farklı otellerden gelen teklifleri degerlendirim kendimi daha çok geliştirme şansı elde ettim. Askerlik görevimi Kars şehrinde aşçılık eğitimi vererek tamamladım.Askerliğim süresince özel izin alarak akşamları ustalık ve usta öğreticilik belgesi eğitimimi tamamlayım diplomalarımı aldım.2011 yıl başında askerliğimin bitiminden sonra Arap Birleşik Emirliklerinden Restaurant Şefliği teklifi geldi onu değerlendirerek Abu Dhabi şehrinde 1 yıl çalıştım bu arada farklı mutfak kültürlerini öğrendim en önemlisi yabancı dilimi geliştirdim.2012 yılında Rixos Hotel grubuna Chef de Cusine olarak girdim genel olarak yurtdışı otel açılış operasyonlarında farklı pozisyonlarda görev aldım.  2018 yılına kadar , Kazakistan, Kırım/Yalta, Mısır ,Tataristan/Kazan, Rusya/Sochi 2019 yılından bu yana Sochi Marriott Krasnaya Polyana Otelinde Brand Chef Olarak görev yapmaktayım aynı zamanda Akdeniz Şefler Kulubünün yurtdışı başkanlığını ve Gastroantalya uluslararası yarışmasının organizatörlüğünü yapmaktayım. Not:Lise eğitimi boyunca kendimi özel okulda hissettim cünkü okulumuz eski kendirli kilisesi içerisinde idi sınıflarımız küçük odalardan ama içerisi çok sıcak bi yerdi10-15 kişiden oluşuyordu,kültürel gezilerden,kendi yazıp oynadığımız tiyatro oyunlarından,yarışmalara kadar biçok etkinliklerle geçti 4 yılımız dolu dolu. Bizlerin bugünlere başarılı şekilde uzun bi yol kat etmemizi sağlayan,temel eğitimimizi eksiksiz bizlere sunan kendi çocuklarından ayırt etmeyen kucaklayan ve daima önce kendi kültürümüzü bizlere aşılıyan Saygıdeğer Mehmet Kızıklı,Fevzi Özmermer , Ali Aras, Dilek Dizman, Aynur Bakır Demirci,Kadir Özlü Duriye Öztürk ,Bülent Kenanoğlu ve Gönül Özcan üzerimizde büyük emekleri olan  Öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum sizlerin şevkatli dokunuşları sayesinde dünya güzelleşiyor. Herşey için Teşekkürler sizlere minnetarız.

Saygılarımla, Ömer Yalçın.

 

 05-12-2022

 ALİCAN YILDIRIM

1999 yılında Gaziantep de doğdum. Babamın aşçı olmasından dolayı aşçılık mesleğini çok sevmeye başladım. Küçükken hep babamın lokantasına gider iş öğrenir çalışırdım. Lise hayatımda bunun eğitimini alarak devam etmek için 2013 yılında Gaziantep Turizm ve Otelcilik Lisesi'ne başladım. LiseHe yiyecek içecek bölümünde okuyordum. 10. Sınıftayken Antalya'ya Crystal Hotel grubunda mutfak bölümünde staja başladım. Stajerlik sırasında Crystal Otel grupları arasında olan yemek yarışmasında 1. Oldum. 11. Sınıfta okul puanım mutfağa yetmediği için, servis dalında aynı lisemde öğrenime devam ettim. Mutfak başarımın okulumdaki öğretmenlerimin de fark etmeleri ile mutfaktan hiç geri kalmadan eğitimime devam ettim. Okulumuzun katıldığı Uluslararası yarışmalara öğretmenlerim sayesinde katılarak 11. Sınıfta balık dalında liseler arası Türkiye 1.si oldum. 12.sınıfta balık dalında Türkiye 3.sü Oldum  Üniversiteyi Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciği Bölümü'nde okudum. Yaz aylarında Fethiye-Ölüdenize sezonluk işlere giderek Dünya Mutfağını öğreniyordum. Üniversitem bittikten sonra, Fethiye'de düzenlenen yemek yarışmasında Genç Aşçılar Yarışması'na katılarak 1. Oldum, daha sonra askerlik görevimi yerine getirdim daha sonra ustalık ve usta öğreticilik belgelerimi aldım, Mezun  olduğum lisede usta öğretici olarak işe başladım bir süre okulumuzda çalıştıktan sonra fethiyede diyet ağırlıklı olan  bir restorantın şefliğini aldım orada işe başladım yaz sezonunu orada bitirdikten sonra Edirne'de Dünya Mutfağı ve Türk Mutfağı birleşimi olan Füzyon bir Restorantın mutfak  şefliğini yapıyorum. Mesleki alandaki başarılarım ve kariyerim yolunda beni her zaman destekleyen Gaziantep Şehit Karayılan Turizm ve Otelcilik lisesi öğretmenlerime sonsuz teşekkürler ediyorum.

  

 

 

05-12-2022

 

İsmim Burak Kılınç. 2008 yılı Gaziantep Otelcilik Lisesi Aşçılık mezunuyum.  Akdeniz üniversitesi, Turizm Fakültesi bölümü Konaklama işletmeciliğini tamamladıktan sonra yurt içi ve yurtdışında çeşitli markalarda farklı kademelerde görev yaptım. Şu an Doubletree by Hilton Gaziantep otelinde Genel müdür olarak görev yapmaktayım.

 

 

 

 

 

 

05-12-202205-12-202205-12-202205-12-202205-12-2022

  

 

 

 

 

Ben İbrahim TUNCEL. 01.01.1980 Gaziantep'te doğdum. Gaziantep Anadolu Turizm Meslek Lisesi'nden 2000 yılında servis ve mutfak bölümünden mezun oldum. Şuanda Erikçe Mutfak Sanatları Merkezi işletme müdürüyüm. İlgisi, alakası, biilgisi olan tüm hocalarıma çok çok teşekkür ederim.Özellikle Aynur ve Dilek Hocama sonsuz teşekkür ederim. Saygılarımla...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahmet BAKAR

  1998-1999 yılı Turizm Otelcilik Meslek lisesine kaydımı yaptırarak geleceğimle ilgili çok önemli bir karar verdim. Dış çevrelerin sözlerine kulaklarımı tıkayıp,Okuldan aldığım teorik ve pratik bilgilerle kariyerimde çok önemli yerlere geldim. Antalya stajlarımla kıyı otelciliğini ve Gaziantep'te ki otellerde ise şehir otelciliğini öğrenerek kariyer planlamamda hedefime adım adım ilerledim. Çeşitli uluslararası kurumsal otellerde önemli pozisyonlarda görev yaptım. Şuan Gaziantep the Green Park Hotel de Genel Müdür pozisyonunda çalışıyorum. Bana bu kıymetli kariyerde yol gösteren değerli öğretmenlerime çok teşekkür ederim. 

 

 ERTUĞRUL ER

Herkese merhabalar! Gaziantep Otelcilik Lisesi'nin, okulunuzun ilk öğrencilerindenim. 1993 mezunu olup, Anadolu Üniversitesi turizm işletmeciliği bölümü mezunuyum. İlk ve yeterli düzenin olamamasın zorluklarını çektik fakat şimdi anlıyorum ki kariyer ve tecrübe bu zorluklardan geçiyormuş. Keyifli güzel gün ve anılardı. Emeğini geçen tüm hocalarıma minnettarım. Hala mezun olduğum okulunu gururla söylüyorum. Değişik markalarda görev yaptım Şu an Gaziantep Büyükşehir belediyesi mutfak sanatları gastronomi merkezinde koordinatörlük yapmaktayım. Selam sevgi ve saygılarımla.

 

 

Halil İbrahim DEVECİ. Kariyerime 2007 yılında başladım. O dönemlerde babam bi otelin aşçıbaşılığını yapmaktaydı. Meslek öğrenmemi istediğinden dolayı beni yanına almıştı. Çalıştığım bu dönemde mesleğe karşı ilgim arttı. Alaylı olarak başladığım mesleği eğitimini de alarak profesyonel bir şekilde devam ettirmek istedim. Süreç içerisinde Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi'ne başladım. Burada aldığım eğitim meslek hayatım içerisindeki altyapıyı oluşturdu. Bütün temel yetkinlerimi lisede kazandım. Lise eğitimimi tamamladıktan sonra Akdeniz üniversitesi yiyecek ve içecek işletmeciliği bölümünü kazandım ve mezun oldum. Şuanda ülkemizin bayrak taşıyıcı firması olan Türk Hava Yollarında Flyingchef(uçan aşçı) olarak görev yapmaktayım. Başarıya ulaşmak, başarısız olacağınızı bilseniz bile bıkmadan, usanmadan, ona ulaşana kadar denemekten geçer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Merhaba, ben Simge Çolakfakıoğlu.

 2016 yılında okulumuzdan mezun oldum.  Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi benim dönüm noktalarımdan biridir.  Başta mutfak hocalarımız olmak üzere tüm hocalarımın emekleri için çok teşekkür ediyorum. 2012 yılında başladığım lise hayatım çok çok dolu geçti. Yarışmalar, organizasyonlar, etkili mutfak atölyeleri ve staj dönemlerinde mutfağa dair her şeyi en temelden ve tabiri caiz ise işin mutfağında öğrendim. Ve mezuniyetimin üzerinden 6-7 yıl geçmiş olmasına rağmen hala lise de öğrendiğim mutfak becerilerimi aktif bir şekilde kullanıyorum. Lise mezuniyetimden sonra çok fazla alanda ilerleme göstermeye devam ettim. Şuan ise kendi markamın ve üretim tesisimin başındayım. Kendi yazdığım reçeteler ile oluşturduğum, glutensiz ve vegan paketli sağlıklı atıştırmalıklar üretmekteyiz. bunun yanı sıra yemek yarışmalarında ve organizasyonlarında koordinatörlük ve jüri üyeliği yapmaktayım ve buna ek olarak da lise ve üniversite de mutfak ve gastronomi öğrencilerine vegan-glutensiz-ketojenik beslenmeye dair eğitimler verip mutfak atolyeleri yapmaktayım.  Aşçılık benim en büyük tutkum ve sürekliliğim. yapmış olduğum girişim ise bu tutkumun bir ödülü.  Benimle aynı sırayı paylaşan arkadaşlara da küçük bir notum var. Lütfen mesleğinize saygı duyun. Ona yenilik katın, geliştirin. İş ahlakınızı geliştirin. ve sürekli öğrenmeye açık olun, çalışmaktan yorulmayın. sevgiler....

 

 

Fatma ALPEREN, Özel Haber 

 

 

 

İLETİŞİM

Adres:
ÇAMTEPE MAH. MAHMUT TEVFİK ATAY BUL. PANSİYON BLOK NO: 14E İÇ KAPI NO: 1 ŞAHİNBEY / GAZİANTEP


Telefon
034242504003424250402


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın