Bu yıl 18.si düzenlenen İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali Yemek Yarışmasına okulumuz Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi damga vurdu. 30 ülkeden gelmiş 300 jüriyi geçerek;
1 altın madalya(birincilik),
2 gümüş madalya(ikincilik)
1 bronz madalya (üçüncülük)
Ödüllerini almaya hak kazandilar. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Yarısmada ana yemek kategorisinde Eyüpnebi Ercan Fıstıklı kuzu sırtı yaparak altın madalyanın sahibi olmustur. Hüseyin Yıldız ana yemek kategorisinde Firik Pilavlı Belkıs Gözü yemeği 2. Olmuş, İbrahim Halil Güler Antepia tatlısı ile gümüş madalya (ikincilik) almıştir. Damla Koçak Fıstık Soslu Enginar Tatlısı ile bronz madalya alarak şehrimizi gururlandirdilar. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyor, öğrencilerimize danışmanlık eden, demo ve yarışmada emeği geçen öğretmenlerimiz Fatma Alperen ve Umut ÇİVİROĞLU'NA, Divan Otel Executive Chef Osman Kaplan'a destekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.
ALINAN ÖDÜLLER ve Ödülü Alan Öğrencilerimizin Yemek Bilgileri
Ana yemek kategorisinde 1.Lik (Altın Madalya, Eyüpnebi Ercan, Sarımsak Soslu,Kereviz Beğendi eşliğinde Fıstıklı Farsli Kuzu Sırtı)
Ana yemek kategorisinde 2. Lik (Gümüş Madalya, Hüseyin Yıldız, Belkıs Gözü Yemeği, Firik Pilavlı Tarhun Soslu Kuzu Sırtı )
Tatlı kategorisinde 2.lik (Gümüş Madalya, İbrahim Halil Güler, Antepia tatlısı )
Tatlı kategorisinde 3.lük (Bronze Madalya, Zeugma Special Enginar Tatlısı)