OKULUMUZDA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

OKULUMUZDA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

24.11.2022 168

3 gün önce sabah saat 11.15 sıralarında, Fırat'ın doğusunda bulunan Ayn el-Arab bölgesinden, Gaziantep'in Karkamış ilçesine yapılan hain roketli saldırılarda, 22 yaşındaki Ayşenur Alkan öğretmen ve 5 yaşındaki Hasan Karataş şehit oldu. Bu nedenle okulumuzda gerçekleştirilen Öğretmenler Günü töreni buruk geçti.  Başta Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi minnetle anıyoruz. Törenin düzenlenmesinde emeği geçen Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı Öğretmeni Bülent MAVİ ile Rusça öğretmeni Şadiye Esra ANAZ'a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz..

Tüm Öğretmenlerimizin Günü Kutlu olsun.. Okulumuzun Uygulama Oteli'nde geçtiğimiz hafta, okulların tatil olması ve aynı zamanda eğitim-öğretimin de aksamaması düşünülerek, Öğretmenler Günü Kutlama Yemeği 1 hafta öncesinden  otelimizde gerçekleştirilmiştir. Otel personeline teşekkürlerimizi sunarız.

24 Kasım sabahı okulumuz 10 Yiyecek A sınıfı öğrencileri, hazzırlamış olduğu yaşpasta ve ikramlıkları öğretmenlerimize sundular ve öğretmenler gününü kutladılar.

Ayrıca bugün törende, okulumuzun en deneyimli öğretmenlerinden olan, 32 yıllık tecrübesiyle Yiyecek İçecek Alanı Öğretmeni Sayın Aynur DEMİRCİ, Onur Konuğu olarak herkesi duygulandıran şu konuşmayı yapmıştır. 

"Sayın Müdürüm, Değerli öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler;

 Öğretmenlik" nedir bilir misiniz?

 Öğretmenlik; tüm sıkıntılarını geride bırakıp, susayan bir insanın nehre baktığı gibi ışıltılı gözlerle kendisine bakan öğrencilerine avuç avuç su vermektir. Çamuru eliyle hissederek, emekle, alnından damla damla akan terle yoğurup şekil vermektir. Cahil zihniyetlere inat, cahillik için savaşmak, aydınlık yarınlar için çalışmaktır.

        Öğretmenler; özgürlüğün yağmuru, geleceğin alın çizgisi, suda göz halkalarıdır. Büyük düşünceleri, hedefleri ve küçücük yürekleri kıpır kıpır çarpan çalı kuşlarının konduğu duygu bahçelerini sarraf inceliğince işleyen bir usta; Eflâtun'un Tanrı'ya en yakın olarak değerlendirdiği yüce sanatçı; Fatih'in ordularının hız ve kuvvet aldığı güç; Kurtuluş Savaşı'nın silahı, mızrağı ve kalkanıdır.

        Okul, genç beyinlere, insanlığa saygıyı, ulus ve yurt sevgisini, bağımsızlık onurunu öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düşünce, onu kurtarmak için tutulması uygun olan en doğru yolu belletir.

              Okul kavramında;  Öğretmen öğreten öğrenci öğrenen gibi görünse de aslında okul karşılıklı bir öğrenme ortamıdır. Çünkü bizler sizlere bir şeyler öğretmeye çalışırken aynı zamanda sizlerden de çok şey öğreniyoruz. Çünkü sizler; değişik deneyimlerle yüklü, az ya da çok karmaşık bir aile ve sosyal çevreye ait benzersiz bireylersiniz; çok farklı sosyal ve fiziksel potansiyele sahip bireyler.Bu özellikleriniz bizlere çok şey öğretmiştir. Örn; Sizin çocukça inadınız bize sabırlı olmayı,  zorluklarla dolu yaşantınız hoşgörüyü, bu zorluklara göğüs germeniz takdir etmeyi öğretmiştir bize. Çoğu zaman kendi çocuklarımıza örnek gösterdik sizleri.  Hırçınlıklarınız karşısında kızsakda sizleri dinleyince  hak verdik size. Böylece ön yargılı olmamayı öğrendik. Sizlerin olaylar karşısındaki farklı tutumunuz, olaylara farklı bakış açısıyla bakmayı öğretti bize. Derslerde soracağınız sorulara hazırlıklı olmak için araştırmacı olduk. Bazen de sizlerin mesleki bilgilerinizden yararlandık.  Kısaca sizleri anlamayı öğrendik.

         Şahinbey Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi.... 32 yıl önce tesadüfen atandığım okul. Gerek mesleki açıdan ,gerekse sosyal açıdan hayatıma farklı bir boyut  katan,  mesleğimin  farklı yönde şekillenmesini ve ilerlemesini sağlayan , Köklü dostluklar kurmama vesile olan  okul... Bir Kuşak öğrencimle birlikte büyüdüm, tecrübe kazandım.. Bir kuşak öğrencimle çocuklarımı büyüttüm. Sizlerin davranışları tecrübe oldu bana. Belki daha az hata yaptım çocuklarımı büyütürken. Şimdi ise sizler  ruhumu genç ve dinamik hissetmeme nedensiniz .

          Farklı binalarda , ortak paydamızın eğitim   olduğu ancak farklı isim ve farklı karakterleri olan sizlerle bazen güldük, bazen  tartıştık, bazen eğlendik, bazen paylaştık,  bazen çalışıp yorulduk....atölye çalışmalarımız, staj yolculuklarımız yarışma hazırlıklarımız ,yarışmalar sırasındaki  ortak heyecanlarımız,  kazanma sevincimiz yada kaybetme burukluğumuz, aile özleminize birlikte katlanışımız sizlerle yaşadığımız güzel anılardır. Bu anılar bizlerde güzel izler bırakırken , sizlerinde  akranlarınıza göre  hayata bir adım önde başlamanıza neden olmuştur.

          Hayatımın bu döneminde gittiğim bir çok yerde sizlerden biriyle karşılaşmaya başladım. Sanki bir tohum ekmişim de artık yeşermeye başlamış. Otelde, cafede, restaurant da,değişik okullarda öğretmen olarak, hastanelerde, havalimanında, AVM de ,düğünde sizlerden biriyle karşılaşıp sohbet etmenin hazzını hiçbir şeyde bulmam mümkün değildir.

  Bütün bu yaşanmışlıklar bu okulun yaşamımıza  kattıklarıdır. Kısacası eski adıyla  Şahinbey otelcilik ve turizm meslek lisesinde öğretmen ve öğrenci olmak bana göre bir ayrıcalıktır.

 Geleceğimiz,
        Mutluluğumuz,
        Umudumuz,
        Sevgili öğrenciler:
Düşünmeye vakit ayırın; düşünme güç için kaynaktır.
Eğlenceye vakit ayırın; eğlenme gençliğin sırrıdır.
Okumaya vakit ayırın; okuma bilginin kaynağıdır.
Duaya vakit ayırın; dua güç anlarda direnmenin desteğidir.
Sevmeye vakit ayırın; sevme yaşamı mutlu kılandır.
Anlaşmaya vakit ayırın; anlaşma höşgörünün anahtarıdır.
Gülmeye vakit ayırın; gülme ruhun müziğidir.
Cömertliğe vakit ayırın; cömertlik günün aydınlığıdır.
Işinizi yapmaya vakit ayırın; iş huzurun kaynağıdır.
Teşekküre vakit ayırın; teşekkür, yaşam pastasının kremasıdır.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum..."

Öğretmenimiz Aynur DEMİRCİ'nin Kaleminden    

 

 

25-11-202225-11-202225-11-2022

 

24-11-202224-11-202224-11-202224-11-202224-11-202224-11-202224-11-202224-11-202224-11-202224-11-202224-11-202224-11-202224-11-202224-11-202224-11-202224-11-202224-11-202224-11-2022

İLETİŞİM

Adres:
ÇAMTEPE MAH. MAHMUT TEVFİK ATAY BUL. PANSİYON BLOK NO: 14E İÇ KAPI NO: 1 ŞAHİNBEY / GAZİANTEP


Telefon
034242504003424250402


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın